The Sustainable Web

We zijn ons steeds meer bewust van onze impact als mens op de planeet. En hoewel ik geen diehard strijder ben voor het klimaat en ik zelden de fiets boven de wagen verkies, geef ik toe dat de IT-branche behoorlijk medeplichtig is aan de massale CO2-uitstoot. Onze oprechte excuses.

Maar de laatste jaren is er wel een positieve trend merkbaar in het webdesign. Sustainable Web Design, dat lijkt het nieuwe ideaal. Meer en meer verschijnen artikels, opleidingen en handige tools om je website zo groen mogelijk te maken.

Recent stootte ik op “Website Carbon”. Een toffe app die je aantoont wat de ecologische voetafdruk is van je website. Ik gooi alvast een bloemetje naar mezelf, want turpoint.com scoort zeker niet slecht. Check hier mijn resultaten.

En nu jouw beurt! Check het groene gehalte van je website (of die van je concurrent) op www.websitecarbon.com