Wat is WordPress?

WordPress is al jaren het meest gekende content management systeem. Meer dan 30% van alle websites online maken er gebruik van. Helaas moet WordPress ook al jaren (onterecht) vechten voor zijn reputatie in het professionele milieu. Het verschil in kwaliteit bij projecten met WordPress is onderling enorm groot.

Toen WordPress het daglicht zag was het voornamelijk bedoeld als platform om te bloggen. WordPress stelde mensen in staat om zelf een website online te krijgen, zonder dat je daar enige technische kennis voor nodig had. Maar net door dit “DIY”-kantje en de lage instapdrempel zijn niet alle websites met WordPress van een hoger niveau.

Het is echter wel zo dat WordPress momenteel één van meest gebruiksvriendelijke systemen is om de inhoud op je website te beheren. Maar het is bijna een must om zo’n website te laten bouwen op maat. Alleen zo ben je zeker van een snelle en stabiele omgeving.

Dat WordPress enkel voor de bakker om de hoek is, en niet mag meespelen met de grote jongens, is totaal van de pot gerukt. Hieronder een lijstje van gerenommeerde websites die perfect werken met WordPress.

De 15 voorbeelden

1. BBC America

Het Amerikaanse vriendje van de BBC heeft gekozen om hun videoplatform toe te vertrouwen aan WordPress. Door de Netflix-achtige opbouw wordt ook al snel duidelijk dat naast een klassieke blog, er nog tal van mogelijkheden zijn.

BBC America WordPress

2. Sony Music

Mockup van de website van Sony Music

3. TechCrunch

Mockup met de website van TechCrunch

4. The Walt Disney Company

Mockup met de website van The Walt Disney Company

5. Facebook Newsroom

Mockup met de website van Facebook Newsroom

6. Vogue

Mockup met de website van Vogue

7. The Harvard Gazette

Mockup met de website van The Harvard Gazette

8. Microsoft News

Mockup met de website van Microsoft News

9. Usain Bolt

Mockup met de website van Usain Bolt

10. Playstation Blog

Mockup met de website van PlayStation Blog

11. Reuters

Mockup met de website van Reuters

12. The Wall Street Journal

Mockup met de website van The Wall Street Journal

13. Angry Birds

Mockup met de website van Angry Birds

14. Katy Perry

Mockup met de website van Katy Perry

15. Zweden

Mockup met de website van Zweden

Conclusie

Ja, er wordt veel bagger uitgebracht met WordPress onder de motorkap. Maar dat is dan voornamelijk te wijten aan de webdesigner in dienst. WordPress bestaat al heel lang, en zal sowieso nog een tijd meegaan. Aan bovenstaand lijstje is dan ook te zien dat wanneer je opteert om een WordPress omgeving laat opzetten door een professional:

  • De website helemaal niet traag aanvoelt
  • De functionaliteiten tailor-made kunnen zijn
  • Je een betrouwbaar platform krijgt, zelfs voor grote bedrijven

Interesse in de mogelijkheden van een WordPress project? Aarzel niet om even contact op te nemen, ik kom graag eens langs voor een vrijblijvende brainstorm.