Lockboxx is geen tool waar veel mensen op zitten te wachten. Maar wie regelmatig wachtwoorden of andere gevoelige informatie (denk aan pincodes, kaartnummers, etc.) wil doorsturen neemt beter zijn of haar verantwoordelijkheid om dit veilig te doen. Zeker in de IT-branche dienen we zo’n zaken regelmatig rond te sturen naar klanten. We weten dat wachtwoorden doorsturen via e-mail en SMS afgeraden is, aangezien deze dan te grabbel liggen voor hackers, maar wat is het alternatief?

Lockboxx

Lockboxx is een zijprojectje dat iedereen vanaf heden volledig gratis kan gebruiken. Het stelt je in staat om gevoelige informatie op nagenoeg de meest veilige manier te bezorgen aan iemand.

Hoe werkt het?

Wanneer je naar Lockboxx surft heb je de mogelijkheid om in het tekstveld gevoelige informatie in te tikken. Deze informatie wordt dan omgezet naar een deelbare link / URL. Deze link kan je doorsturen naar de persoon voor wie de informatie bedoeld is. Klikt die persoon op de link, dan ziet hij of zij de inhoud van je informatie.

Wat maakt Lockboxx zo veilig?

  • De link kan maar één keer bezocht worden. Op het moment dat de ontvanger de data kan lezen, werd deze reeds verwijderd van onze servers.
  • De link is maar 7 dagen geldig. Zo vermijden we dat derden alsnog de informatie kunnen lezen mocht de ontvanger vergeten zijn om op je link te klikken.
  • De data die je verstuurd (bvb. een wachtwoord) wordt opgeslaan in een database, maar dit onder een geëncrypteerde vorm. Mocht een hacker al toegang krijgen tot de volledige database is het onmogelijk dat hij de geëncrypteerde boodschappen kan inkijken

Conclusie

Wachtwoorden of andere gevoelige data verstuur je beter nooit via e-mail of sms. Lockboxx biedt hiervoor een gratis oplossing. Op de website maak je eenvoudig een deelbare link aan die de ontvanger kan gebruiken om deze data in te kijken. De link is 7 dagen geldig, en kan maar één keer geopend worden om maximale veiligheid te kunnen waarborgen.

Geïnteresseerd om Lockboxx te gaan gebruiken in je eigen bedrijf? Het is mogelijk om een versie van Lockboxx op te zetten met je eigen logo, huiskleuren. Het is zelfs mogelijk om de naam te laten vallen en een eigen versie van deze tool op je eigen domeinnaam te plaatsen. Stuur me een berichtje voor meer informatie.