SSL staat voor Secure Sockets Layer, en is de standaard technologie voor de beveiliging van het verkeer tussen jouw webbrowser en de online server (waar jouw website gehost staat). Dit verkeer volgt een lange weg, en het probleem is dat het niet zeker is wat er onderweg allemaal met jouw data gebeurd.
Safety first
Even inbeelden: je boekt online een last minute naar Tenerife. Om de betaling af te ronden verstuur je de gegevens van jouw kredietkaart naar de website. Die gevoelige data wordt dan als een digitaal pakketje van jouw persoonlijke computer naar het reisbureau verstuurd. Het is perfect mogelijk dat iemand tussen vertrek en aankomst even kijkt wat er in dat pakketje zit, en jouw betalingsgegevens zwart op wit ziet staan… #oeps
Gelukkig bestaat het concept van SSL. Hiermee worden de pakketjes versleuteld op meesterlijke wijze. Enkel jouw browser (zender) en de webserver (ontvanger) kunnen de inhoud lezen. Wie onderweg wil binnenpiepen zal enkel onleesbare tekst terugvinden.
Dit geldt ook voor e-mails! E-mailverkeer verloopt ook via een webserver. Wil je dat die privé e-mails werkelijk privé blijven? Zorg dan voor een geldig SSL certificaat.
Conversie
Sinds juni 2018 markeren heel wat browser een website zonder SSL expliciet als “onveilig”. Zo’n melding is een doodsteek voor de conversie op jouw website of webshop. Zou jij zelf als klant online een reis betalen van 1300 euro wanneer er op de website “Onveilig” staat?
Hoe krijg ik SSL?
Voor een SSL verbinding te hebben dient jouw website over een geldig certificaat te beschikken. De prijzen variëren, maar zo’n certificaat kan je al krijgen vanaf 30 euro / jaar. Je informeert hiervoor best eens bij uw huidige webpartner, of je kan ook gewoon contact opnemen met mij. Dan regel ik het wel even voor je.